Speeltuinen de Leemkuil en Brakkefort zijn weer open!

Foto: De Leemkuil

De gemeentelijke speeltuinen de Leemkuil en Brakkefort krijgen een gezond horeca aanbod. Zo worden er broodjes aan het menu toegevoegd, maar ook yoghurt met appel en is er altijd fruit aanwezig.

Ook komen er 100% biologische ijsjes en drankjes zonder toegevoegde suikers. Met deze veranderingen krijgen de bezoekers vanaf april gezondere opties die bijdragen aan een gezondere levensstijl voor de Nijmeegse kinderen en hun ouders.

Nieuw op het menu

Vorig jaar is er een enquête onder de bezoekers gehouden. Daarin kwam duidelijk naar voren dat de verkoop van broodjes een groot gemis was in de grootste speeltuinen van Nijmegen. Hier hebben de speeltuinen gehoor aan gegeven. Ook bieden de speeltuinen meer vegetarische producten aan.

Gooi je beker niet weg

In Brakkefort en De Leemkuil worden in het komende seizoen de plastic/kartonnen wegwerpbekers ingeruild voor herbruikbare bekers. Gasten krijgen een beker mee in bruikleen en kunnen deze na gebruik inleveren bij de bar of op speciale punten bij de afvalbakken. Na inname worden deze gereinigd en weer opnieuw aangeboden. Zo worden er wel 40.000 wegwerpbekers bespaard. De herbruikbare bekers die door beschadiging niet meer uitgegeven kunnen worden, worden door de leverancier kosteloos teruggenomen en hoogwaardig recyclet tot bijvoorbeeld zandbakspeeltjes.  Dit maakt dat het een gesloten cirkel is; no waste.

Kom en probeer het uit

Vanaf zaterdag 8 april zijn beide speeltuinen weer elke dag geopend.

  • Brakkefort is open van 9:00 uur – 17:00 uur
  • De Leemkuil van 10:00 – 18:00 uur.
  • Een abonnement voor beide speeltuinen kost €18,90.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen