Word Nijmegen het nieuwe thuis voor Kenji uit Japan?

Foto: Travelactive

Een jongen uit Japan die bijna meer weet over Nederland dan de gemiddelde Nederlander. Een diplomaat in de dop. Welke gastouder mag bij Kenji een kopje thee komen drinken als hij op de ambassade in Den Haag werkt?

Kenji zoekt een gastgezin in Nijmegen of omgeving vanaf augustus dit jaar, tot de zomervakantie 2024.

Droom gaat in vervulling

Eind augustus 2023 is het voor Kenji zover: hij komt naar Nederland. Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Kenji gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Hij kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor Kenji, hij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag hij niet naar Nederland komen. Leert hij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is. Maar leren wij ook geen feitjes over Nederland van hem die wij zelf niet eens wisten. Een gemiste kans, dat zal iedereen beamen. Daarom de vraag: bij welk gastgezin mag de leergierige en positieve Kenji tot de zomervakantie 2024 komen wonen? In de video hieronder stelt Kenji zich alvast voor.

NB Het bericht gaat verder onder de video.

 

Over Kenji (15) uit Japan

Quote van zijn ouders: ‘Van jongs af aan is dit al wat Kenji heel graag wil

Interesses Gamen • Lezen • Fietsen • Muziek luisteren • Bordspelletjes
Eigenschappen Leergierig • Positief • Vriendelijk

Kenji over zichzelf::

“Later wil ik diplomaat worden. Ik wil daarmee een bijdrage leveren aan vrede over de hele wereld. Ik vind het erg leuk om te fietsen. In Nederland zal ik dan ook veel willen zien met de fiets. Verder ben ik op dit moment bezig met het leren bespelen van een ukelele. Hierin wil ik graag nog veel leren.
In mijn vrije tijd lees ik graag. Zo vind ik het ook interessant om te lezen over de VOC.Ik hou erg van bordspelletjes. Ik kan dan ook niet wachten om in Nederland met mijn nieuwe familie bordspelletjes te gaan spelen.

Hoe word ik gastgezin?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van onze Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.

Meer informatie?

Willen jullie Kenji een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 2224810 of [email protected].

Op de website vind je meer informatie over het worden van gastgezin. Of meld je aan voor de online informatiebijeenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen