IVN RijnWaal organiseert natuurwandeling in de uiterwaarden bij Lent

Foto: IVN RijnWaal

Op zondag 9 juli organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in de uiterwaarden bij Lent. De excursie start vanaf de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29 in Nijmegen.

De wandeling wordt geleid door de IVN natuurgids Gijsbert Peelen.

Natuurlijke stroomdalflora

Op deze zondag trekt IVN RijnWaal met jullie weer de Lentse uiterwaarden in om de zomerse bloemenpracht te bewonderen en te kijken hoe het gebied zich het laatste jaar ontwikkeld heeft. De uiterwaarden hebben een gedaante verwisseling ondergaan met de aanleg van de nevengeul, maar het is inmiddels al weer bijna negen jaar geleden dat de weilanden hier veranderd zijn in een natuur- en wandelgebied. De graslanden zijn inmiddels vervangen voor natuurlijke stroomdalflora, die bestand is tegen de dynamiek van de rivier, en gekend wordt door allerlei planten waarvan de zaden door de rivier of de scheepvaart aangevoerd zijn.
Tijdens deze excursie heeft IVN RijnWaal oog voor wat er groeit en bloeit en probeert zo de ontwikkelingen in de natuur te volgen en zo mogelijk te duiden.

Praktische informatie

  • Op zondag 9 juli om 14.00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in de uiterwaarden bij Lent. De excursie start vanaf de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29, 6663 KS Nijmegen.
  • Tel. nr. gids Gijsbert Peelen 0610864179.
  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet je verrekijker niet.
  • Deze excursie is geschikt voor het hele gezin.
  • Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen