Vierdaagsefeesten dag zes: variatie in optredens en saamhorigheid in de stad

Foto: Jan Willem de Venster

Vanaf vroeg in de middag struinden de bezoekers van de Vierdaagsefeesten massaal door de Nijmeegse binnenstad, onderweg naar een favoriet optreden van een grote artiest, dansfeestje, meezinger, (dans)workshop of lezing.

Het programma van de donderdag van de Vierdaagsefeesten was net zo gevarieerd als de het publiek. De populairste optredens waren La Fuente bij Matrixx at the Park, Tino Martin bij Matrixx Live aan de Kade, Parasól bij Smaakmarkt, Remember the 70’s, 80’s & 90’s bij Grote Markt en Jeffrey Heesen bij Molenstraat. Ook was er aandacht voor duurzaamheid: Smaakmarkt nam de innovatieprijs van Vierdaagsefeesten 2023 in ontvangst.

In het tweede jaar valt alles op z’n plek

Vorig jaar was de vuurdoop van Kelfkensbos Festival, Park Kronenburg, Bloemerstraat en Bloem. Deze vier locaties hebben zich succesvol verder ontwikkeld en kunnen inmiddels rekenen op veel vaste bezoekers. Het publiek laat bij Kelfkensbos Festival haar beste dansmoves zien op de oude botsautobaan van Hennes Latin Stage, met feestjes als Fiesta Macumba, Backyard, 90’s Now en Happy Feelings. Park Kronenburg bereikt met gevarieerde programmering, van Joost van Bellen tot Arp Frique, een breed publiek, dat ook enthousiast is over de sfeervolle nieuwe biertuin onder de kruittoren. De Bloemerstraat is dé plek voor Nederlandse hits en meezingers: een deel van het publiek wat voorheen te vinden was op het Joris Ivensplein, vindt hier een nieuwe thuishaven. Podium Bloem, onderdeel van Valkhof Festival, is dit jaar aan de overkant van de Voerweg geplaatst en komt hier prachtig tot z’n recht met livemuziek uit verschillende windstreken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen