Deelnemers gezocht voor onderzoek: gezonde darmen, gezonde hersenen

Foto: Wageningen Universiteit

Het wordt steeds duidelijker dat de gezondheid van de darmen en de hersenen met elkaar verbonden zijn. Maar wat veranderingen in darmgezondheid precies doen in de hersenen is nog niet bekend.

Daar willen onderzoekers verder naar kijken met behulp van vitaminesupplementen in dit onderzoek en daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

Ongeneeslijke hersenziekten

De gemiddelde levensverwachting van mensen blijft nog steeds stijgen. Als gevolg hiervan krijgen steeds meer mensen een ongeneeslijke hersenziekte, zoals dementie. Steeds meer mensen merken ook dat hun geheugen of denkvermogen slechter wordt bij het ouder worden.

Onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Donders Instituut en de Wageningen Universiteit willen ontdekken welke veranderingen in de darmen samenhangen met veranderingen in het lichaam en de hersenen. En daarmee invloed hebben op gezonde hersenen en gezond ouder worden.

Meld je aan als deelnemer

Wil je de onderzoekers helpen nieuwe ontdekkingen te doen? Meld je dan aan als deelnemer voor dit onderzoek. Je ontvangt een vergoeding van 152 euro en een reiskostenvergoeding (tot maximaal 50 km per enkele reis).

De onderzoekers zoeken mensen:

  • tussen de 60-75 jaar oud die bereid zijn naar Nijmegen en Wageningen te reizen.
  • met minimaal twee risico’s voor dementie die je kunt veranderen. Denk hierbij aan een te hoog cholesterol, overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes type 2, hart- en vaatziekten of weinig beweging.

Meer info en aanmelden via https://mocia.nl/onderzoeken/combi/. Vragen? Mail deze naar [email protected].

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen