Een weekend vol ambachten bij Kasteel Hernen

Foto: Kasteel Hernen

Tijdens het laatste weekend van de Kids-Zomerweken is er extra veel te zien en te beleven in en rond kasteel Hernen. Verschillende ambachtslieden zullen tijdens dit weekend hun vaardigheden laten zien en nemen je zo mee terug naar de middeleeuwen.

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus staan volledig in het teken van de ambachten die je op een kasteel kon vinden. Daarmee wordt het een weekend vol met ambachten om naar te kijken en ook om een handje te helpen. Zo zal de smid druk bezig zijn met het maken ijzerwerk, de touwslager bezig met het maken van touw, worden er manden gevlochten, geborduurd met enorme precisie en zo zijn er nog meer ambachtslieden die hun kunde tonen. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen niet alleen kijken, maar ook een handje meehelpen.

Daarnaast kunnen kinderen ook nog meedoen aan: Wat wil jij zijn op het kasteel?

Het bericht gaat verder onder de foto.

kasteel Hernen

Naast de rondgang met de lantaarn is er iedere dag dat het kasteel geopend is, een extra activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zo deze zomer van alles ontdekken wat ze willen zijn, als ze op het kasteel zouden wonen. Op de binnenplaats van het kasteel kunnen kinderen hun (groot)ouders uitdagen voor een duel boogschieten. In de grote ridderzaal staat de ridder-, prinsen- en prinsessencursus klaar voor wie graag van adel wil worden. Voor de stoere drakenvangers is de ruimte boven gereserveerd: daar is van alles te zien over draken, zoals een echte drakenzwaard, en leer je hoe je draken kunt vangen.

Datum: 26 en 27 augustus 2023.
Tijd:  13.00 – 17.00 uur.
Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen.
Entree:Volwassenen € 11,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en museumkaarthouders gratis op vertoon van fysieke pas.

Reserveren: noodzakelijk via www.glk.nl/hernen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen