Studenten vinden de weg naar gratis fietsenstallingen

07 sep 2023, 19:58 Nieuws
fietsenstallingen5 n
Tijdens de introductieweek hielp de gemeente Nijmegen nieuwe studenten de weg te vinden naar de gratis fietsenstallingen in het centrum. De actie leverde veel nieuwe klanten op. Vooral op de Bisschop Hamerstraat.
Maar er waren ook extra maatregelen nodig tegen grote aantallen fietsen op de stoepen.

Stempelkaart

Kunstzinnige schilderingen op straat en medestudenten wezen de eerstejaars afgelopen week de weg naar de gratis fietsenstallingen. Daar kregen de studenten een stempelkaart voor mooie prijzen.

Hinderlijk geplaatste fietsen

De actie is ingezet in overleg met de onderwijsinstellingen en de politie om de fietsparkeeroverlast tijdens de introweek maar ook daarna te beperken. Fietsen in de stalling zorgen ervoor dat de fietsen niet willekeurig in de stad neergezet worden waar ze regelmatig de weg versperren voor bewoners en bezoekers. Gaandeweg de introductie bleken deze maatregelen niet voldoende. Er zijn meer beheerders ingeschakeld vanwege de drukte, extra stallingen op de Oranjesingel en onder de Stadsschouwburg geplaatst en hinderlijk geplaatste fietsen zijn waar nodig verwijderd. Ook gingen vanaf donderdag de stallingen van Plein 1944 en de Bisschop Hamerstraat 24/7 open. In het weekend zijn de Walstraten en de van Welderenstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om onveilige situaties te voorkomen. Er volgt nog een evaluatie.