Lux Mini is jarig en trakteert filmfans van twee tot zes jaar

Foto: Lux

Lux Mini, het maandelijkse filmprogramma van arthouse LUX en Go Short voor de jongste filmfans van twee tot zes jaar, bestaat één jaar. Daarom wordt de komende editie van Lux Mini, op zondag 24 september, een feestje.

Dat doet Lux Mini met een speciaal herfstprogramma, gloednieuwe animatiefilms én een extra traktatie in de zaal.

Filmprogramma speciaal voor de kleinste filmfans

In samenwerking met Go Short maakt arthouse Lux maandelijks een filmprogramma speciaal voor de kleinste filmfans van 2 tot 6 jaar en hun (groot)ouders, om hen een fijne eerste filmervaring te bezorgen. Op het programma staan lieve korte animatiefilms, met zachter geluid en een zaal waar de lichten niet helemaal uit zijn. Sinds de start vorig jaar is LUX Mini een groot succes! “We horen van ouders terug dat het een fijn uitje is voor kinderen van deze leeftijd en dat ze vooral ook gecharmeerd zijn van de bijzondere animatiefilmpjes uit heel Europa,” vertelt Linde Schut, die voor Lux de programma’s van Lux Mini verzorgt.

Lux Mini x Go Short

De jubileumeditie van LUX Mini x Go Short vindt plaats op zondag 24 september om 11.00 uur in LUX en duurt 45 minuten.
Kaarten kosten €6,00 (inclusief drankje en traktatie) voor zowel kinderen als ouders en zijn te koop via: lux-nijmegen.nl/luxmini.

Filmprogramma Lux Mini september tot en met november 2023

  • The Last Day of Autumn (van Marjolaine Perreten) | Verschillende bosdieren verzamelen in het geheim verloren fietsonderdelen, met het doel om met deze onderdelen voertuigen van hun formaat te bouwen. Ze werken aan een grote race: de laatste herfstdag race.
  • Spin en Ella (van An Vrombaut) | Ella de fee en haar achtbenige vriend Spin maken samen spinnenwebben in de mooiste vormen samen. Maar dit werkt alleen als ze samen werken, en dan krijgen ze ruzie…
  •  Bemol (van Oana Lacroix) | Een lied van een veerloze nachtegaal brengt rust en slaap voor alle dieren in het bos. Op een dag breekt er echter een storm uit in het bos. De nachtegaal heeft geen dikke laag veren, waardoor hij verkouden wordt en niet meer kan zingen.
  • Ghost Hour (van Nils Skapans) | Een spook gaat ’s avonds op pad en ontmoet een meisje dat niet bang voor hem is.
  • Wings (van Casey McDonald) | Een muis die altijd al heeft willen vliegen en een vogel met een gebroken vleugel. Tussen hen bloeit een mooie vriendschap op door de jaargetijden heen.

Over Lux

LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top vijftien meest toonaangevende arthouses van de wereld. Het adres: Mariënburg 38 – 39, 6511 PS Nijmegen.

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen