Nijmeegse Noa finalist bij Miss Beauty of Gelderland

Foto: Noa Peeters

Noa Peeters (22) uit Nijmegen is finalist bij Miss Beauty of Gelderland. Op 15 oktober ontving zij haar sjerp tijdens de castingdag van deze beauty contest.

15 december vindt de finale plaats in theater Hanzehof in Zutphen.

Zelfacceptatie

Voor Noa Peeters is het bijzonder dat zij finalist is voor de beauty contest. “Ik ben zeker niet de slankste. Toen ik de puberteit in ging, ging mijn lichaam een soort eigen leven leiden. Hoe vaak ik ook sportte, hoe vaak ik ook op dieet ging en hoe vaak ik ook mijn calorieën telde, niks hielp!  Dit was en is soms nog steeds moeilijk voor mij maar ik ben mezelf langzaam aan het accepteren zoals ik ben.”

Voorbeeldfunctie

Juist door haar eigen ervaringen met haar gewicht wil Noa een voorbeeld zijn voor andere jongeren. “Wist je dat 31 procent van de jongeren onzeker is over hun lichaam? Ik vind het belangrijk om jongeren mee te geven dat je tevreden mag zijn met jezelf. Je mag tevreden zijn met hoe je eruit ziet en dit geldt ook voor jouw lichaam. Elk lichaam is anders en maakt ons als mens uniek. Er is er tenslotte maar een van jou dus wees een beetje lief voor jezelf, want beauty has no size!”

Ook voor de aarde zouden we wat liever kunnen zijn, vindt Noa. “We hebben ook maar een aarde en alle kleine beetjes helpen! Denk hierbij aan het scheiden van afval. Als we lief zijn voor elkaar en met elkaar kunnen we dit ook voor de aarde zijn. Wie goed doet goed ontmoet!”

Finale

Ze heeft zich thuis voorbereid op de finale door veel te oefenen. “Ook zijn wij op de trainingsdagen klaargestoomd voor de finale! De finale gaat er geweldig uitzien. Er zijn verschillende rondes, zoals een voorstelronde, een openingsdans en een bikinironde. Daar komt een top 10 uit, met verschillende hashtags voor de tien kandidaten die nog over zijn. Hierna worden de Miss Teen of Gelderland en de Miss Beauty of Gelderland bekend gemaakt.”

Hoe ziet ze haar eigen kansen? “Ik ga er open minded in en ga natuurlijk voor die kroon!”

Nijmeegse Noa

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen