HAN-studenten informeren jongeren over anticonceptie met ‘Conceptional’

Foto: Conceptional

Om jongeren weloverwogen keuzes te laten maken over anticonceptie die passen bij hun lichaam en levensstijl, lanceren Rinske Verhart en Sanne Renkema ‘Conceptional’.

De communicatiestudenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) willen jongeren op een toegankelijke manier informeren en hopen hiermee het gesprek rondom dit soms gevoelige onderwerp makkelijker te maken. De campagne belicht ook de effecten van anticonceptie op de mentale en fysieke gezondheid van jongeren.

Spel voor middelbare scholen

Om middelbare scholieren te bereiken hebben Rinske en Sanne een spel ontwikkeld genaamd ‘Open Dagboek’. Dit spel is bedoeld om samen op school te spelen tijdens biologielessen. Het spel bevat kaartjes met interessante feiten en fabels, wist-je-datjes, stellingen en vragen. De studenten hopen hiermee de soms stoffige seksuele voorlichting interactiever te maken.

Podcast Conceptional

Naast de verschillende vormen van anticonceptie is het bespreekbaar maken van de mentale en fysieke gezondheid van jongeren rondom anticonceptie belangrijk, aldus Rinske en Sanne. Hiervoor zijn zij actief aanwezig op Instagram en TikTok onder de naam conceptional.nl. Daarnaast bespreken ze in een wekelijkse podcast op Spotify diverse issues waar jongeren tegenaan lopen. Samen met gasten en experts bespreken ze onder andere de invloed van social media, de hype rondom de natuurlijke methode, onwaarheden en interessante feiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen