Arnhem speelstad EK Beachvolleybal 2024

Foto: Gemeente Arnhem

Arnhem is een van de drie Nederlandse speelsteden voor het EK Beachvolleybal 2024. Ook in Apeldoorn en Den Haag wordt van 13 tot en met 18 augustus gestreden om de Europese titel.

Tijdens de Olympische Spelen, direct daarvoor, kan Arnhem tien dagen meedoen en genieten tijdens de TeamNL Sport Experience.

TeamNL Sport Experience

Arnhem heeft een bijzondere band met de volleybalsport. Zo was Arnhem in 2022 gastheer van het WK voor vrouwen en een aantal jaren ervoor van het WK Zitvolleybal. De TeamNL Sport Experience is een nieuw landelijk initiatief met als doel de impact van topsportevenementen verder te vergroten en evenementen aan elkaar te verbinden. De inhoud wordt de komende maanden samen met allerlei partners verder uitgewerkt. Een vechtsportdag, een voetbaldag en een luchtkussenspektakel staan zeker op het programma. Met het NK wielrennen als opmaat wordt het een mooie sportzomer voor de Arnhemmers.

Beachstadion op de Markt

Wethouder Sport Bob Roelofs: “Ik kijk heel erg uit naar de komst van de TeamNL Sport Experience en het EK Beachvolleybal. In 2024 zijn de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in Parijs. Een mooiere kans om samen sport te beleven, ervaren en te promoten is er niet. Als Arnhemmer ben ik er natuurlijk trots op dat we TeamNL in huis hebben en vind ik het leuk dat de activiteiten hun naam dragen. Het Beachstadion op de Markt is de blikvanger die ruimte biedt voor sporten, sport kijken en culturele programmering. Op de Markt zijn activiteiten waar je aan mee kunt doen en die spectaculair zijn om te bekijken. Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je naar de Markt komt. Je weet zeker dat je een leuke tijd gaat hebben.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen