Veel nieuwe Nijmeegse woningen, maar nog steeds een tekort

Foto: Gemeente Nijmegen

Nijmegen bouwt in hoog tempo verder aan de stad. Zo zijn er in de Waalsprong sinds eind jaren ’90 inmiddels bijna 10.000 woningen bijgekomen en in het Waalfront zijn ruim 2200.

Daarnaast komen de ontwikkelingen in het stationsgebied en Winkelsteeg er nog aan. Toch blijft de krapte op de woningmarkt groot.

Voortgangsrapportage

Dat blijkt uit de Voortgangsrapportage Grote Projecten (VGP) die het College van Burgemeester en Wethouders jaarlijks naar de gemeenteraad stuurt. Hierin vertelt het College hoe de grote projecten ervoor staan, en wat de verwachtingen zijn voor de komende tijd.

Goedkopere woningen

Het doel van het stadsbestuur is het bouwen van 10.000 woningen tussen 2022 en 2030. Geen onrealistische ambitie, wel een hoge. Door hogere bouwkosten en een hoge hypotheekrente zijn vooral betaalbare koopwoningen de laatste jaren moeilijk te bouwen. Daardoor zijn meer mensen aangewezen op goedkope of middeldure huur. Dat soort woningen worden gelukkig ook wel gebouwd: Van de nieuwe woningen in de stad is steeds twee derde betaalbaar (sociale huur, middeldure huur, of koop tot €355.000).

De nieuwbouw in Nijmegen concentreert zich de komende jaren in vier gebieden: de Waalsprong en Waalfront, waar de ontwikkelingen al volop bezig zijn, en het Stationsgebied en Winkelsteeg, waar de meeste ervan nog moeten beginnen.

Lees hier collegevoorstel 3.1 Voortgangsrapportage Grote Projecten 2024

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen