Luchtmobiele brigade oefent in Nijmegen

Foto: Gemeente Nijmegen

De luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht organiseert vanaf vandaag tot en met  5 april de oefening BEVOSEAL in de gemeente Nijmegen.

Ongeveer 120 militairen uit Schaarsbergen, gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties, doen mee met deze training. De rode baretten voeren op verschillende plekken in de stad acties uit, zoals het verplaatsen van goederen in konvooien via de openbare weg, het bouwen van een tijdelijk basiskamp en het lopen van patrouilles door de stad.

Oefening in de openbare ruimte

De oefening BEVOSEAL vindt grotendeels plaats in de openbare ruimte, buiten de militairen oefenterreinen. Het kan dus zijn dat je militairen ziet lopen, dit hoort bij de oefening.

De militairen die deelnemen aan de oefening in Nijmegen zijn afkomstig van de 11e Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Ze zijn herkenbaar aan hun opvallende Rode Baret, het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. De militairen van de luchtmobiele brigade zijn overal ter wereld snel inzetbaar en zijn opgeleid om onder alle omstandigheden operaties uit te voeren.

De gemeente Nijmegen en defensie werken samen om deze oefening mogelijk te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen