FNV Jongeren voeren actie bij Kruidvat met anti-jeugdloon posters

Foto: FNV Jongeren

In de vroege ochtend van vrijdag 19 april hebben leden van het actiecomité ‘Weg met het Jeugdloon’ van FNV Jong Nijmegen posters opgehangen bij filialen van Kruidvat in het centrum met daarop de leus “Jeugdloon = halfloon”.

Daarmee proberen ze de petitie(https://www.youngandunited.nl/jeugdloon)  van FNV Jong over het jeugdloon te promoten. Het jeugdloon houdt in dat het minimumloon tot 21 jaar leeftijdsafhankelijk is. Voor een 18 jarige is dit loon bijna de helft van dat van een 21 jarige. “Kruidvat is één van een groep bedrijven die veel winst maakt, onder andere omdat ze veel personeel onder de 21 in dienst hebben en hen veel te weinig betalen.”

Onderbetaald personeel

Voordat de winkels geopend werden, zijn in de vroege ochtend posters opgehangen waarop de leus ‘jeugdloon = halfloon’ en een link naar de petitie van FNV Jong vermeld staan. “We hopen dat jonge medewerkers van de Kruidvat de posters moeten verwijderen, dan kunnen ze meteen de petitie digitaal ondertekenen!” grapt Ties, activist van de FNV Jong actiegroep. “Net als veel andere grote ketens verdient Kruidvat dik aan het onderbetalen van hun personeel dat jonger dan 21 is. Alsof de boodschappen van 18, 19 en 20 jarige goedkoper zijn dan die van andere volwassenen!”.

Verdere acties

De actiegroep kondigt ook verdere actie aan. FNV Jong, de jongerenvereniging van de vakbond, is druk bezig met het plannen van acties rondom dit thema. Later vandaag voeren ze ook actie bij de Malietoren in Den Haag, bij de werkgeverslobby VNO-NCW. “Wij gaan door totdat jongeren gelijk loon voor gelijk werk krijgen” zegt Ties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen