Studenten HAN ontwikkelen spel tegen eenzaamheid

Studenten van de HAN hebben een bordspel ontwikkeld dat eenzaamheid moet bestrijden, Hoe is’t?!. Het doel van het spel is om spelers op een leuke manier met elkaar in gesprek te brengen.

Het hoofdthema van het spel is eenzaamheid, een onderwerp waar veel mensen in ons land hinder van ondervinden. Reden te meer voor de studenten om hier op een meer ludieke manier mee aan de slag te gaan. Het resultaat is een bordspel voor 2 tot 5 spelers van 12 tot 99 jaar dat mensen uitdaagt om eigen levenservaringen te delen. Je vertelt, luistert en vraagt je medespelers hoe het echt met ze gaat.

Aspelhoeist

Speels én serieus

Huispak of goed verzorgd? Dat is een van de vragen die je kan tegenkomen. De vragen kunnen speels zijn, maar ook serieus. Zoals de vraag: ‘De wereld en iedereen gaat door, maar ik sta stil. Wat versta jij onder eenzaamheid?’ Ook zijn er vragen met een actiekaart. Hierbij schrijf je jouw ideeën op en denk je na over passende acties, zoals het oppakken van een oude passie of eindelijk die verloren broer opbellen. Misschien dat het een echte verandering in je leven brengt.

Klik hier voor meer informatie over Hoe is ’t?!

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen