Winkeldief aangehouden na ‘carjacking’ en achtervolging

Foto: Willemijn Hoogveld

De politie heeft maandag 4 mei, na een achtervolging, een 42-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man wordt ondermeer verdacht van winkeldiefstal en ‘carjacking’. De man is ingesloten en krijgt proces-verbaal.

De Nijmegenaar zou omstreeks 16.50 uur kleding hebben gestolen bij een winkel aan de Dorpsstraat in Vaassen. Toen hij betrapt werd, ging hij er vandoor. De man werd door winkelpersoneel en omstanders te voet achtervolgd. Op de Jan Hamerstraat werkte hij een 21-jarige man uit Apeldoorn uit zijn auto en ging er met de gestolen auto vandoor.

Achtervolging

Gealarmeermde agenten zagen de man op de Anklaarseweg rijden en zetten de achtervolging in. Tijdens zijn vlucht beging de man diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk komt de auto op de Paul Krugerstraat tot stilstand tegen paaltjes. De agenten konden de bestuurder toen overmeesteren en aanhouden.

De man is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Er is bloed bij de man afgenomen om vast te stellen of hij mogelijk onder invloed van alcohol of drugs was. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen