Aftrap van de Vierdaagsefeesen met urban sports, muziek en drukte in de stad

16 jul , 19:58 Nieuws
13 07 2024 vierdaagsefeesten edwin smits smaakmarkt rechtenvrij
De Vierdaagsefeesten begonnen vroeg op de zaterdag met een divers programma en een gezamenlijke aftrap op meerdere locaties tegelijk in de binnenstad.
Onder meer Van Frans Duijts, Prins S. en De Geit, Stuk tot Het Zusje van Debbie, Boeket en Boomshakalak Soundsystem naar Baby Blue of Ploegendienst gaven acte de presence.

Regenbuien

In de middag bruiste het centrum al flink van feestend publiek, maar door wat regenbuien bleef de grootste drukte uit tot ongeveer acht uur ’s avonds. Door de gelijkmatige doorstroom, de gezamenlijke opening en aangename temperatuur in de avond profiteerden de meeste podia van een continu bezoekersaantal en een fijne sfeer.

Officiële opening

Op Plein44 was om 16.00 uur de officiële opening van de Vierdaagsefeesten, in samenwerking met Into Nijmegen en de gemeente Nijmegen programmeerden de pleinen verschillende optredens in het kader van urban culture – of: street culture en sports. Op Plein44 stond Showcase Basketball van Galdino Haimé, waar tevens burgemeester Hubert Bruls en Vierdaagsefeesten directeur-bestuurder Joris Bouwmeister de feesten officieel aftrapten. Ook de organisatie van Plein44 is enthousiast en blij weer terug te zijn: ‘’Geweldig gevoel om Plein44 weer helemaal vol te zien met enthousiaste muziekliefhebbers. Voor ons als organisatie de bevestiging dat livemuziek absoluut een belangrijke plek moet houden tijdens de Vierdaagsefeesten. We kijken uit naar de komende dagen!’’ zegt Casper Jansen, organisator van Plein44.
Het artikel gaat verder onder de foto.
<br>
De officiële opening op Plein 44.

Kinderprogramma

Skaters, BMX’ers, freerunners, breakdancers, graffitiartiesten, fashion designers en meer waren te zien bij onder andere Grote Markt, Waalkade Centraal, Molenstraat, Van Ouds en World Street Kitchen. Ook werd er op verschillende locaties al vroeg op de dag geprogrammeerd, zo was er voor (jonge) kinderen ruim programma vanaf de middag en maakten de podia zich klaar voor de officiële opening. De wolken trokken weg en het werd steeds drukker in de stad, waar ook de feestconcepten, zoals Jiwa Jiwe bij Smaakmarkt en Boomshakalak Soundsystem bij de Kaaij, en het muziekprogramma, met namen als Frans Duijts in de Molenstraat, Prins S. en De Geit en op Stadseiland Stek en Baby Blue op het Faberplein veel bezoekers trok, bij die laatste werden druktemeldingen afgegeven.