Historische stoomtreinen rijden komende zaterdag tussen Nijmegen en Den Bosch

25 sep , 20:01 Nieuws
locomotief 50 307 stoomgenootschap
Komende zaterdag rijdt de historische stoomtrein weer tussen Den Bosch en Nijmegen, georganiseerd door Het Stoomgenootschap uit Den Bosch.
Nieuw deze editie is de komst van een bijzondere locomotief, gebouwd in 1938. Dit type locomotief, de Baureihe 50, heeft ook in Nederland gereden en keert na 15 jaar weer voor het eerst terug op het openbare spoorwegnet. Speciaal voor deze editie van ‘Den Bosch onder Stoom’ heeft de locomotief enkele proefritten gemaakt. Er rijden twee verschillende stoomlocomotieven. De rijtuigen waarin de reizigers zitten zijn dit jaar precies 100 jaar oud geworden en zijn van het type ‘Blokkendoos’ van de NS uit 1924.
Vertrektijden
De stoomtreinen vertrekken om: 09:26, 11:36 en 15:06 uit Den Bosch vanaf spoor 1a. Om 10:41, 12:41 en 16:11 vertrekt de stoomtrein uit Nijmegen vanaf spoor 4. Op beide stations staat de trein ongeveer steeds een kwartier stil en een enkele reis naar Den Bosch of Nijmegen duurt ca. 40 minuten. Onderweg passeren we de dorpen Oss, Ravenstein en Wijchen.
Het interieur van de stoomtrein<br>
Het interieur van de stoomtrein
Te bezichtigen in Den Bosch
Tussen 17.00 en 19.00 uur staan de twee locomotieven zonder rijtuigen in het station van Den Bosch voor bezichtiging en kan er ook bij het kolenvuur worden gekeken. Dit soort evenementen zijn erg belangrijk voor de instandhouding van dit historische treinmaterieel. De inkomsten worden voor een deel besteed aan het onderhoud en we werken met veel vrijwilligers die met liefde en passie de treinen onderhouden. Publiciteit is daarom zeer welkom zodat we in de toekomst nog meer mensen een romantische reis terug in de tijd kunnen aanbieden.
Tickets kopen
Tickets zijn te boeken via de website van het Stoomgenootschap.
.