Basisschool Klein Heyendaal loopt voorop met Groene Voetstappen

26 sep , 9:21 Nieuws
daemen klein heyendaal 19 9 24
Dit jaar was basisschool Klein Heyendaal de eerste school binnen Nijmegen die zich heeft aangemeld voor de week van de Groene Voetstappen.
In deze week worden leerlingen, ouders en leerkrachten uitgedaagd uit om zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te komen.
Bezoek van de wethouder
Afgelopen donderdag 19 september nam de Bastei wethouder Cilia Daemen mee naar basisschool Klein Heyendaal om te kijken hoe zij de week van de Groene Voetstappen hebben aangepakt.
Het begint wat stil, het gesprek met wethouder Cilia Daemen. Want wat is eigenlijk een wethouder? En wat heeft die mevrouw te maken met onze actie Groene Voetstappen? Gelukkig hebben juf Ingrid en wethouder Cilia zich goed voorbereid op dit bezoek. Bovendien heeft Cilia Daemen zelf twee jonge kinderen, dus het ijs breekt snel.
Het is indrukwekkend hoeveel de kinderen weten te vertellen over alle dingen die zij doen om groene en gouden voetstappen te verdienen. In het klassengesprek komen allerlei onderwerpen voorbij: de route van en naar school, vegetarisch eten, duurzaam en veilig reizen en een groen schoolplein. De leerlingen laten duidelijk blijken hoe goed zij over al die dingen kunnen nadenken. Maar ook hoe zij thuis betrekken bij dit project: ouders kunnen namelijk ook bijdragen aan het verdienen van groene voetstappen! De mooie les van Cilia is: je maakt je eigen keuzes en, er valt meer te kiezen dan je in eerste instantie zou denken. Gaaf om te zien hoe het project Groene Voetstappen en het gesprek met wethouder Daemen bijdraagt aan dit bewustwordingsproces op het gebied van duurzaamheid.
Cilia Daemen in gesprek met de kinderen van basisschool Klein Heyendaal.<br>
Cilia Daemen in gesprek met de kinderen van basisschool Klein Heyendaal.
De leerlingen gaan door!
Hoe nu verder? Groep 7 van Klein Heyendaal heeft als dank een prachtige Gelderse Roos ontvangen van NL Bloeit. En ook Cilia heeft een drietal prachtige inheemse planten erbij voor in haar tuin. En de kinderen zijn nog niet klaar. Tot en met 20 september, en wie weet ook wel daarna, blijven zij zich inzetten voor groene en gouden voetstappen. In totaal hebben zich nu 24 scholen ingeschreven voor de landelijk actie Groene Voetstappen. Dat betekent dat meer dan 10.000 leerlingen zich inzetten voor een veiligere, schonere en duurzamere leefomgeving! Bedankt basisschool Klein Heyendaal! Bedankt Cilia Daemen!
Je kunt nog steeds meedoen
Aanmelden kan nog steeds: de actie wordt herhaald tijdens de Nationale Klimaatweek van 11 t/m 15 november. Je kunt je als school, gemeente of organisatie inschrijven via Groene Voetstappen/aanmelden.
Het project Groene Voetstappen wordt geleid door GDO in samenwerking met de Bastei.