NEC Nijmegen is tot Held van de Week gekozen door Helden Online

Foto: Willemijn Hoogveld

NEC is door de bezoekers van Helden Online tot Held van de Week verkozen. Daarmee versloeg de voetbalclub toppers als Femke Heemskerk en Niki Terpstra. Het magazine belde met aanvoerder Rens van Eijden. Lees hieronder de leukste stukjes uit dat interview terug.

“We hebben als ploeg natuurlijk een fantastische prestatie neergezet door al zo vroeg kampioen van de Jupiler League te worden. De cijfers spreken voor zich. Ik denk dat wij terecht hebben gewonnen.”

‘Geen beste wedstrijd’

“We wisten dat we aan één punt genoeg zouden hebben tegen Sparta. We hadden dit seizoen alle thuiswedstrijden nog gewonnen, dus eigenlijk ging iedereen er al vanuit dat het wel goed zou komen. Ik moet eerlijk zeggen dat het geen beste wedstrijd was. We kregen wel een aantal kansen voor rust, maar de bal ging er niet in. Net na de rust, ik dacht dat het de vijftigste minuut was, kwamen we op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Christian Santos en toen wisten we eigenlijk al dat er een feestje aan zat te komen, ha.”

Feestje

“Vrijdagavond hebben we met de fans, het bestuur en de sponsors een feestje gevierd. Vervolgens zijn we nog de stad ingegaan. Zaterdag zijn we gehuldigd in Nijmegen. Toen zijn we in een open bus door de stad gereden, dat was erg leuk om mee te maken. Er waren zoveel fans op afgekomen en de sfeer was geweldig. Wel vond ik het prettig dat we zaterdagavond nog een besloten feest hadden.”

Records

“Natuurlijk gaan we er alles aan doen om die records te verbreken. We staan nu op 89 punten en als we alles winnen kunnen we op 104 punten uitkomen. Dat zou een fantastische prestatie zijn. Nu staat het record nog op naam van RKC Waalwijk. Zij werden in het seizoen 1987-1988 kampioen met 96 punten. Daarnaast willen we ook nog de grens van honderd doelpunten overschrijden, nu staan we op negentig. We hebben dus nog genoeg om voor te spelen, ha.”

Lees het gehele interview terug op de website van Helden Online.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen