Venezuela lovend over Christian Santos en NEC

Foto: NEC TV

Venezuela volgt de avonturen (en dan vooral de goals) van NEC-spits Christian Santos op de voet. De Zuid-Amerikaan komt sinds kort ook voor het nationale elftal van de ‘vinotinto’ uit, dus elke overwinning van de Nijmegenaren wordt ook in Caracas gevierd.

Zo schrijft nieuwssite El Universal dat Santos dit seizoen ‘fundamenteel’ is geweest voor het succes van NEC.

Santos verhuisde twintig jaar geleden met zijn familie van Venezuela naar Duitsland, omdat zijn vader daar een baan kreeg. De Venezolaanse nationaliteit heeft hij, maar het paspoort had hij nog niet toen hij afgelopen winter werd gevraagd om voor het nationale elftal uit te komen.

Lees ook:

Vinotinto

Aan Versión Final.com.ve vertelt Santos dat hij even verlamd was van schrik toen hij werd uitgenodigd door de  Venezolaanse coach Napoleón Centeno. “De illusie om voor de vinotinto te spelen was er natuurlijk altijd al, maar toen hij mij persoonlijk opbelde kon ik het niet geloven. Ik heb meteen mijn vader gebeld om te vragen of het echt waar was”, lacht hij.

“Alles is gelukkig goed gegaan”, liet hij weten aan radio Conexión Deportiva vlak voor zijn eerste interland met zijn nationale elftal. “Ik heb alle nodige papieren om voor Venezuela uit te komen, alles is goed verlopen en ik ben erg blij dat ik na twintig jaar weer terug kan  gaan naar mijn land.”

https://twitter.com/astridpbrito/status/584130956245786624

‘Het land van de tulpen’

Na de 3-1 overwinning op FC Den Bosch, waar Santos zijn tweeëntwintigste treffer maakte en NEC het puntenrecord van de Jupiler League verbrak, zijn de Venezolaanse nieuwssites wederom laaiend over de spits en het Nijmeegse team.

“Christian Santos blijft zijn zak met doelpunten vullen”, kopt Meridiano.com.ve. “NEC blijft doorgaan met de revolutie waaraan zij is begonnen in de Eerste Divisie van Nederland. Vrijdag gaven ze weer een demonstratie van hun kracht door FC Den Bosch met 3-1 te verslaan. Onze eigen Christian Santos hielp een handje mee door zijn tweeëntwintigste doelpunt te maken.”

“De spits uit Puerto Ordaz heeft het doosje met doelpunten geopend en zit middenin zijn ‘huwelijksreis’ met het goal in het land van de tulpen. Santos zit als enige buitenlander bij de drie topscorers van de competitie.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen