Bescherm jouw bedrijf tegen cybercrime: Better Safe then sorry 2.0

06 nov 2024, 19:07 Zakelijk
hacker cybercrime pixabay
Pixabay

Hoeveel gevaar loopt jouw bedrijf? Voorkom dat jij morgen slachtoffer wordt van cybercrime. Voor je het weet word je namelijk gehackt.

De politie, RTL, Mediamarkt: het kan iedereen overkomen! De gegevenslekken, losgeldsommen en imagoschade waar zij mee te maken hebben, dat wil je écht niet. Daarom nodigen de gemeente Nijmegen en Businessclub OSRN je van harte uit voor een congres over cybercrime.

Waar en wanneer

  • Datum: 27/11/2024
  • Tijd: 16:30 - 21:00
  • Locatie: Goffertstadion Nijmegen

Praktisch tips en tools

Het congres Better Safe Than Sorry 2.0 vindt plaats op woensdag 27 november in het Gofferstadion in Nijmegen. Ethisch hacker Wouter van Dongen neemt je mee in de wondere wereld van hackers en geeft handvatten voor oplossingen voor jouw onderneming. Verder kun je deelnemen aan twee van de vier workshops en ga je naar huis met praktische tips & tools, waarmee je de volgende dag direct je digitale veiligheid vergroot.

Programma

16.30 uur                           Inloop

17.00 uur                           Opening

17.15 uur                            Wouter van Dongen

18.00 uur                           Lopend buffet

19.15 uur                           Workshopronde 1

20.00 uur                         Workshopronde 2 

20.30 uur                         Afsluiting met netwerkborrel

Aanmelden

PVO Oost-Nederland helpt jouw onderneming weerbaarder te maken tegen criminaliteit. Dat wil jij toch ook? Er wordt een grote opkomst verwacht, dus kies de twee workshops die je wilt volgen en meld je meteen aan om zeker te zijn van een plekje! Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname.

Geef je op via Better Safe then Sorry.

Workshops

Workshop 1: AI Mats Dekker van MatsiemaalKunstmatige intelligentie (AI) is een veelbesproken onderwerp geworden in de afgelopen jaren. Met de snelle vooruitgang van technologie en de groeiende invloed op ons dagelijks leven, is het belangrijk om te begrijpen wat AI inhoudt en hoe het onze toekomst kan vormgeven. Mats heeft een stappenplan ontwikkeld om een AI strategie op te stellen, waarbij jij als ondernemer direct aan de slag kan om AI in je bedrijfsprocessen te integreren.

Workshop 2: Incident Response Robin van Sambeek van NFIRHet team van NFIR bestaat uit digitaal forensische onderzoekers, ethisch hackers en team leads die allemaal ervaring hebben met Incident Response. Zij zijn ervan overtuigd dat bedrijven vooral baat hebben bij goede preventieve maatregelen op zowel technisch als awareness vlak. Eén op de vijf ondernemers krijgt te maken met een cyberincident, wat heb jij geregeld als het je overkomt?

Workshop 3: Social Engineering Erik van der Heijden van SequrenceHackers zijn technisch onderlegd, maar cyberaanvallen gaan verder dan alleen het vinden van technische kwetsbaarheden. Social engineering draait om manipulatie: hackers proberen mensen te beïnvloeden om informatie prijs te geven of acties uit te voeren die schadelijk zijn voor jou, maar voordelig voor hen. Iedereen is vatbaar voor deze tactieken – van medewerkers tot leidinggevenden – maar als je de signalen herkent, kun je jezelf en je organisatie er beter tegen beschermen.

Tijdens deze workshop gaat Erik in op wat social engineering precies is, hoe hackers gebruik maken van menselijk gedrag om toegang te krijgen tot systemen en informatie. Tevens geeft hij praktische tips en strategieën om aanvallen te herkennen en te voorkomen en last but not least leer hoe jij en je team zich kunnen weren tegen de slimme trucs van hackers en versterk de beveiliging van je organisatie.

Workshop 4: Cybercheck Henk van Ee begeleidt de workshopDeze workshop staat in het teken van een cybercheck, georganiseerd in samenwerking met lokale studenten van Saxion en Aventus. Deze check biedt een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in jouw digitale kwetsbaarheden en om proactief stappen te zetten om deze aan te pakken.

Tijdens deze workshop nemen studenten van de veiligheidsacademie, gespecialiseerd in cyberveiligheid, samen met jou, de op maat gemaakte cybercheck voor het MKB af en identificeren eventuele kwetsbaarheden. Deze informatie wordt opgenomen in een adviesrapport, dat je helpt om jouw kennis van cyberweerbaarheid te vergroten, stappen te ondernemen tegen de toenemende cyberdreigingen en om gerichte gesprekken aan te gaan met je IT-leverancier.