Groesbekers flyeren tegen windmolens in Kranenburg

Foto: Tasja

Een aantal Groesbekers flyert vandaag in Kranenburg tegen de mogelijke komst van twaalf windmolens in dat Duitse plaatsje. De windturbines worden 200 meter hoog, en zijn dan in de wijde omgeving (ook Groesbeek) goed te zien.

“Wij zijn niet tegen duurzame energie”, legt de groep uit op tegenwindreichswald.eu. “We maken echter bezwaar tegen de gekozen locatie, een belangrijk natuurgebied. Daarom hebben wij, omwonenden, ons verenigd in het burgerinitiatief ‘Tegenwind in het Reichswald’. Omdat het park vlak langs de grens is gepland hebben we gekozen voor een tweetalig initiatief, zowel in Duitsland als in Nederland.”

Flyers

Iris Roselie uit Groesbeek maakt vanaf het begin deel uit van het comité. Aan Omroep Gelderland vertelt ze: “We gaan vandaag in Kranenburg huis-aan-huis 5000 flyers verspreiden. We doen er alles aan om mensen wakker te schudden. Afgelopen week hebben we ook al wat in Nederland geflyerd. In het Reichswald is inmiddels een testmast geplaatst van 140 meter hoog. Stel je voor, die windturbines worden nog eens 60 meter hoger! Ze zijn zelfs te zien tot in Limburg! En er waren in eerste instantie illegaal bomen voor gekapt. Daar is later een vergunning voor afgegeven.”

In totaal zijn er plannen voor 12 windmolens van 200 meter hoog. De windturbines moeten verrijzen aan de zuidwestkant van het Reichswald in Duitsland, net over de grens bij Groesbeek. Waarschijnlijk wordt eind volgend jaar definitief de knoop doorgehakt over de windmolens.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen