NEC zonder Santos in laatste wedstrijd seizoen

NEC speelt haar laatste wedstrijd van het seizoen zonder Christian Santos. De spits reisde met toestemming van de clubleiding af naar Venezuela waar hij zich aansloot bij de nationale selectie van dat land.

Ruud Brood: “We hebben vorige week na de wedstrijd tegen Jong Ajax besloten om Christian eerder naar Venezuela af te laten reizen. Er was een verzoek van de bond gekomen om hem eerder vrij te geven, zodat hij zich langer kon voorbereiden op de Copa América. Zelf hebben we alle doelstellingen en missies vrijwel behaald, dus er is voor hem daar meer te halen dan hier.”

‘Mooie, leerzame ervaring’

“Trainen bij het nationale elftal in voorbereiding op zo’n eindtoernooi is een mooie ervaring, waar hij veel van leert. En we hebben zat vervangers om dat op te vangen. Misschien niet met zijn specifieke kwaliteiten, maar zeker nu Kristán Emilsson weer terug is bij de selectie, valt er genoeg te kiezen.”

Esperando el vuelo // Waiting for the flight ✈️💛💙❤️ #Dusseldorf #AirPort #Flight #Vinotinto

Een foto die is geplaatst door Christian Santos (@c_santos11_) op

Volle bak

Brood verwacht een gemotiveerde tegenstander, die nog in de strijd is om een plekje in de play-offs. “VVV zal echt wel volle bak gaan, die hebben nog iets te winnen. Maar ook zonder een aantal basisspelers, kunnen wij een hoog niveau halen.”

“De eerste helft tegen Jong Ajax vond ik misschien wel één van onze beste helften van het seizoen. De concentratie en intensiteit spatte er vanaf. Natuurlijk was het jammer dat we uiteindelijk niet de honderd doelpunten haalden, maar de enorme focus op de grens van honderd punten was goed te zien. En om het thuisseizoen dan af te sluiten met zo’n goal van Navarone Foor, dat is echt geweldig. Sommigen schreven hem in januari af, nu staat hij zo te spelen en wordt hij zelfs Man of the Year. Mooi om te zien waar hij vandaan is gekomen en waar hij nu staat.”

Erkenning

Nu het einde van het seizoen echt in zicht is, worden ook de laatste prijzen vergeven. Zo maken Brood, Jahanbakhsh en topscorer Sjoerd Ars allen kans op een Gouden Stier tijdens het afsluitende gala. “Het is een stukje erkenning voor Ali en Sjoerd dat ze kans maken op die prijs. Er zullen wel weer wat stieren deze kant opkomen. Zelf sta ik ook overal tussen. Trainersmagazine, Gouden Stier Jupiler League, Rinus Michels-award, we zijn Held van de Maand bij het magazine Helden. Het is leuk om daar nu deel van uit te maken. Het geeft wel aan hoe snel het kan gaan in het voetbal. Vorig jaar in mei was ik in onderhandeling met NEC over een contract, nu zijn we kampioen en halen we enorm veel prijzen binnen. Dat mag wel onderstreept worden. Wat een mooi en uniek jaar was het.”

Afwezig:

  • Alireza Jahanbakhsh
  • Christian Santos
  • Joshua Smits
  • Thijs van Hofwegen

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen