Alireza Jahanbakhsh beste speler Jupiler League

Foto: Still Omroep Gelderland

Alireza Jahanbakhsh is vanmiddag tijdens de Jupiler League Gouden Stier uitreiking uitgeroepen tot beste speler van het seizoen 2014-2015. Ook Sjoerd Ars ontving een Gouden Stier als topscorer van de Jupiler League.

De overige gouden stieren werden uitgereikt aan Joey Sleegers (FC Eindhoven) als beste talent en Jean-Paul de Jong (FC Eindhoven) als beste trainer. Daarnaast namen twee voetbalfans het eerste exemplaar van de nieuwe Derbystar Wedstrijdbal voor het seizoen 2015-2016 in ontvangst.

Flitsend spel

Jahanbakhsh, een van de absolute smaakmakers binnen de kampioensploeg van NEC, ontving de Gouden Stier tijdens een feestelijke uitreiking op het Kasteel van Sparta Rotterdam. Door zijn 12 treffers, 18 assists en vaak flitsende spel werd de Iraanse aanvaller zowel door de fans als door de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League uitgeroepen tot beste speler van het seizoen.

Topscorer

Sjoerd Ars schoot tijdens de laatste officiële speelronde het honderdste doelpunt van NEC tegen de touwen en bracht daarmee zijn eigen totaal op 28 treffers dit seizoen. Ruim voldoende om zijn ploeggenoot Christian Santos en Emmenaar Cas Peters (beiden 23 goals) achter zich te houden.

Gouden Stier

De Gouden Stier uitreiking is een initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie, de 20 clubs uit de Jupiler League en hoofdsponsor Jupiler. De gouden stier is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League die zich ontwikkelen richting de top. De jurering wordt gedaan door de trainers en aanvoerders van de twintig clubs uit de Jupiler League, in combinatie met stemmen van het Nederlandse publiek in de categorie beste speler.

Jupiler League teams die de finale van de Jupiler Play-Offs winnen en daarmee promoveren naar de Eredivisie ontvangen een Gouden Stier voor Beste Team. Kijk voor meer informatie over de uitreiking van de Gouden Stieren op www.jupilerleague.nl.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen